Recordopbrengst benefietdiner ’t Praethuys: 68.000 euro!

Een recordbedrag van 68.000 euro was de mooie opbrengst van het benefietdiner voor ’t Praethuys in de Ruïnekerk in Bergen.

Het diner, dat door ondernemers uit Alkmaar en Bergen e.o. maar ook door bijvoorbeeld de burgemeesters uit Alkmaar, Bergen en Langedijk werd bijgewoond, verliep bijzonder geanimeerd. Bovendien werd tussen de gangen van het door Peter Visser en zijn keukenbrigades van Klunder en Pluim geserveerde menu, ruimhartig geboden op de vele kavels.

De bieders voelden zich daarbij ongetwijfeld geïnspireerd door de inleidende toespraak van Diederik van Vleuten. Geëmotioneerd verhaalde hij over zijn neef Eric, die reeds op zeer jonge leeftijd de strijd tegen kanker had moeten opgeven. Diederik zal zich altijd de grote moed herinneren die Eric tot aan het einde van zijn leven aan de dag legde. Maar ook die van de directe betrokkenen: zijn vader en moeder, broers, familie en vrienden.

En zo doorbrak de verteller op natuurlijke wijze de eventuele barrières tussen de willekeurige dinergast en degenen om wie het op deze avond werkelijk draaide: mensen met kanker en hun naasten.