Een organisatie die staat als een huis

De in 2002 opgerichte stichting is met twee dagdelen in het Familiehuis van het MCA begonnen. Daarna heeft ’t Praethuys voor drie jaar haar intrek genomen in het pand aan de Wilhelminalaan 8 in Alkmaar, waar ze met een kleine groep vrijwilligers 4 dagen per week geopend was. Sinds 2008 bevindt ’t Praethuys zich aan de Westerweg 50. Door de professionele organisatie, de vele vrijwilligers en sponsoren en door al die andere mensen die belangenloos hun hulp en diensten aanbieden, is ’t Praethuys geworden tot wat het nu is: warmte, aandacht en steun voor een ieder die met kanker te maken heeft. Wilt u een kijkje nemen in ’t Praethuys?

MEER WETEN

Het bestuur

Het bestuur bewaakt de voortgang, zorgt voor een sluitende begroting, communiceert met sponsoren, de gemeente Alkmaar e.o., de zorgverzekeraars, het ziekenhuis, de andere inloophuizen, etc. Ook zorgt het bestuur voor de algemene PR. Het bestuur bestaat uit:


Kees van Straaten

Voorzitter


Kees van Straaten

Gepensioneerd huisarts/SCEN-arts, wonende te Bergen.

Cees Bes

Secretaris


Cees Bes

Wonende te Broek op Langedijk.

Jaap Hoogland

Penningmeester


Jaap Hoogland

Jaap Hoogland is reeds in 2016 aangesloten bij ’t Praethuys en zal de rol van penningmeester vervullen.

Els de Boer

Bestuurslid


Els de Boer

Wonende te Alkmaar.

Peter Visser

Bestuurslid


Peter Visser

Horeca ondernemer, wonende te Noordbeemster.

Het bureau

De administratie is in handen van deze bureaumedewerkers:

Tanja Schipper

Coördinator


Tanja Schipper

Tanja werkt sinds augustus 2017 bij ’t Praethuys, is oncologisch verpleegkundige bij de Noordwest Ziekenhuisgroep in Almaar, en heeft een brede ervaring in de oncologie.

Wim Rozing

Bureaumedewerker


Wim Rozing

Begonnen bij ’t Praethuys voor het beheer van de website. Maar vooral nu parttime  aan de slag met operationele zaken en automatisering.

Henny Eykhout

Bureaumedewerker


Saskia van Poppel

Henny houdt zich vooral bezig met subsidieaanvragen en sponsorgelden. Sinds mei 2015 helpt ze op vrijwillige basis met de administratie.

Psychologie

Carolien van Weert is eerstelijnspsycholoog en heeft zich gespecialiseerd in de begeleiding van patiënten en naasten met problemen rondom kanker. Zij werkt praktisch, klachtgericht en in overleg met de huisarts en andere verwijzers. Doel van de behandeling is het verminderen dan wel opheffen van uw klachten en/of anders leren omgaan met problemen.

Carolien van Weert

Intern/Extern


Carolien van Weert

Carolien is gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie en EMDR voor traumabehandeling. Ze is aangesloten bij de NVPO, een netwerk van hulpverleners gespecialiseerd in de begeleiding van kankerpatienten en hun familie. In dat kader werkt ze ook elke donderdag in ’t Praethuys, inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Op de andere dagen werkt ze in Gezondheidscentrum de Mare.


Steun ’t Praethuys. Klik hieronder op het bedrag dat u wilt doneren, of kies zelf een bedrag.

Steunt u ons?


Wendy Heesen

“Hier snappen ze mij gewoon.”


Natasja van Steen

LEES MEER ERVARINGEN VAN ONZE BEZOEKERSOnze openingstijden


Maandag 10.00 – 16.30 uur
Dinsdag 10.00 – 16.30 uur
Woensdag 10.00 – 16.30 uur
Donderdag 10.00 – 16.30 uur

U kunt zonder afspraak binnenlopen


Heb je een vraag over kanker, ben je bang en verdrietig, staat de relatie met een dierbare onder druk, of wil je gewoon even laten horen hoe het met je gaat? Weet dan dat ‘t Praethuys er voor jou is. Je kunt in ‘t Praethuys terecht voor een kop koffie en een gesprek. En om kennis te maken met alle activiteiten die ’t Praethuys te bieden heeft.
Bellen?


Bel ons op telefoonnummer 072 511 36 44Email


Stel uw vraag via email info@prathuys.nl