Een half woord volstaat om begrepen te worden…

Leren leven met verlies is moeilijk, veel moeilijker vaak dan je in eerste instantie denkt. Je bent verdrietig, boos, in verwarring en snap je er allemaal niks meer van. Allemaal gevoelens die horen bij verdriet. Rouwen om het verlies van een dierbare, verlies van iemands gezondheid, of misschien wel je eigen gezondheid is hard werken en het kost veel energie. Je voelt je moe, ook als je niets gedaan hebt. Misschien kun je je niet goed concentreren en minder hebben dan vroeger.

Soms voel je niks terwijl je eigenlijk vindt dat je heel verdrietig zou moeten zijn. Soms ben je boos, angstig, jaloers of voel je je schuldig. Een ratjetoe dus. Natuurlijk mogen mensen van wie je houdt geen kanker krijgen en niet doodgaan. Het klopt niet, het is niet eerlijk, het slaat nergens op. Het zou eigenlijk niet mogen gebeuren. Maar het gebeurt en als het jou overkomt, roept het van alles bij je op. Praten en luisteren met mensen in de leeftijd van 18 t/m 35 jaar die hetzelfde hebben meegemaakt, dat is wat de groep Jong volwassen in eerste instantie wil bieden. Lotgenotencontact blijkt voor veel kankerpatiënten en naasten een zeer waardevol en goede aanvulling op de verwerking van verlies en rouw.Pardoes

Pardoes is de groep voor kinderen (6-12 jaar) die met kanker te maken hebben (gehad).


Elke 1e en 3e woensdag van de maand kunnen de kinderen tussen 14.45 en 16.15 uur terecht op de Praethuyszolder. Als er iemand van wie je heel veel houdt kanker heeft, is dat best moeilijk. Bij Pardoes ontdek je dat je niet alleen staat. Samen knutselen en kletsen op de Praethuyszolder lucht vaak erg op. Als je wilt kun je over kanker praten maar het hoeft niet. Je kunt elkaar tips geven over hoe je jezelf sterker kunt maken. Of over wat je kunt doen als je boos, bang of verdrietig bent.

We hebben ook een boksbal, stripboeken en speelgoed. Buiten stoepkrijten of een keer naar de kinderboerderij in het park kan ook.
Tot gauw bij Pardoes.

Talk2gether

Talk2Gether, voor jongeren met een vader of moeder, opa, oma, broer of zus met kanker.


Voor jongeren met een vader of moeder, opa, oma, broer of zus met kanker. Talk2gether, iets voor jou?
Met andere jongeren van (12-18 jr.), samen praten over wat je meemaakt als je vader of moeder kanker heeft of overleden is aan kanker. Over alle veranderingen in je leven. Waar je tips krijgt. Een veilige plek, waar je elkaar begrijpt omdat je in hetzelfde schuitje zit. Waar je plezier kan maken, muziek maakt of andere gezellige dingen doet! Want samen praten en doen maakt sterker.

Ben je nieuwsgierig, kom gewoon bij ons langs. Elke laatste dinsdag van de maand van 19.15 tot 21.15 uur staan de cola en chips klaar. Hier een filmpje over Talk2Gether.
“Als ik me rot voel vinden ze dat niet gek.”


Finn Ponsteen
Bellen


Bel ons op telefoonnummer 072 511 36 44E-mail


Stel uw vraag via email info@praethuys.nl