Aandacht, informatie en inspiratie

Kanker is een ingrijpende ziekte. Het zet je wereld op zijn kop. ’t Praethuys is een plek om even tot jezelf te komen. Je kunt er ontspannen, informatie vinden, deelnemen aan een activiteit of gewoon je verhaal vertellen. ’t Praethuys is vier dagen in de week geopend. Je kunt zonder afspraak binnenlopen. We weten dat de drempel om binnen te komen hoog is, maar als je het niet probeert dan weet je het niet. Neem iemand mee als je het lastig vindt om alleen te komen.

Heb je net gehoord dat je kanker hebt? Zit je nog middenin de behandeling? Heeft je partner kanker? is je vader of moeder ziek? Gaat je opa of oma binnenkort overlijden? Ben je leerkracht en word je in de klas met kanker geconfronteerd? Kom kijken wat wij voor je kunnen betekenen!


Altijd wel een groep die bij je past


leeftijds groepen


Kidsclub Pardoes


Pardoes is de groep voor kinderen (6-12 jaar) die met kanker te maken hebben( gehad).

Elke 1e en 3e woensdag van de maand kunnen de kinderen tussen 14.45 en 16.15 uur terecht op de Praethuyszolder. Het is een superfijne groep!

MEER WETEN

Talk2Gether


Voor jongeren met een vader of moeder, opa, oma, broer of zus met kanker. Talk2gether, iets voor jou?

Met andere jongeren van (12-18 jr.), samen praten over wat je meemaakt als je vader of moeder kanker heeft of overleden is aan kanker. Over alle veranderingen in je leven. Waar je tips krijgt. Een veilige plek, waar je elkaar begrijpt omdat je in hetzelfde schuitje zit. Zie hier een filmpje over Talk2Gether.

MEER WETEN

Club 1835


“Een half woord is genoeg!”
Praten en luisteren met mensen in de leeftijd van 18 t/m 35 jaar die hetzelfde hebben meegemaakt, dat is wat de groep Jong volwassen in eerste instantie wil bieden.

Rouwen om het verlies van een dierbare, verlies van iemands gezondheid, of misschien wel je eigen gezondheid is hard werken en het kost veel energie.

MEER WETEN

overige groepen


Nabestaanden


Elke eerste donderdag van de maand is er van 19.30 tot 21.30 uur een speciale inloopavond voor nabestaanden. Wil je praten over rouwverwerking met gelijkgestemden? Dat kan in ’t Praethuys, een warme, vertrouwde plek waar mensen naar je luisteren. Voor vrouwen én mannen. Op een vrijblijvende manier in contact komen met lotgenoten, waarbij je je verhaal kunt delen en ervaringen kunt uitwisselen.

MEER WETEN

Wandelen


Eens in de twee maanden is er op zondagmorgen een wandeling voor en met nabestaanden. Wandelen is: met elkaar oplopen en op ontspannen wijze delen en uitwisselen van ervaringen en emoties.

Samenkomst in ’t Praethuys is om 10.00 uur met een kopje thee of koffie. Na de wandeling is er in ’t Praethuys een kopje soep en gelegenheid om nog wat na te praten.
Je kunt altijd iemand meenemen als je het moeilijk vind om alleen te komen.

MEER WETEN

Speksteen


Creatief en ontspannend bezig zijn, is een van de speerpunten van ‘t Praethuys. Bovendien is vormgeven aan een stuk speksteen heel dankbaar en leuk werk. Het gaat relatief makkelijk en het eindresultaat zal je versteld doen staan. Bijkomend voordeel: het is een prima manier om je hoofd leeg te maken. De workshop is op de woensdagen twee keer in de maand van 10.00 tot 12.00 uur.

MEER WETEN

Bijeenkomst Gynaecologische kanker


In samenwerking met de Stichting Olijf organiseren we met regelmaat een bijeenkomst voor vrouwen met gynaecologische kanker. In deze groep kunnen vrouwen die met deze vorm van kanker te maken hebben (gehad) met elkaar in contact komen. Onder het genot van een kop koffie of thee kan je herkenning vinden en ervaringen delen.

De bijeenkomsten zijn om de twee maanden op maandagavond van 19.30 uur – 21.30 uur.

MEER WETEN

Zingen voor plezier


Twee keer in de maand wordt er op maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur gezongen. Zingen staat voor: je hoofd leegmaken, je stem laten horen en genieten van het samenzijn.

Je bent even niet met kanker bezig! Zingen is voor velen een prima manier van ontspannen.

MEER WETEN

Bijeenkomst voor mensen met uitzaaiingen


Voor mensen met een uitgezaaide vorm van kanker organiseert ’t Praethuys jaarlijks een aantal bijeenkomsten. Misschien heb je vragen en wil je daarover in gesprek met anderen. Vragen over wel of geen behandeling bijvoorbeeld, over omgaan met tegenslagen, maar ook over het hier en nu. Waar haal je kracht uit? Hoe blijf je zo goed mogelijk op de been?

MEER WETEN

Steun ’t Praethuys. Klik hieronder op het bedrag dat u wilt doneren, of kies zelf een bedrag.

Steunt u ons?“Een plek waar ik terecht kan met mijn vragen en verdriet.”


Wendy Heesen

LEES MEER ERVARINGEN VAN ONZE BEZOEKERSOnze openingstijden


Maandag 10.00 – 16.30 uur
Dinsdag 10.00 – 16.30 uur
Woensdag 10.00 – 16.30 uur
Donderdag 10.00 – 16.30 uur

U kunt zonder afspraak binnenlopen


Heb je een vraag over kanker, ben je bang en verdrietig, staat de relatie met een dierbare onder druk, of wil je gewoon even laten horen hoe het met je gaat? Weet dan dat ‘t Praethuys er voor jou is. Je kunt in ‘t Praethuys terecht voor een kop koffie en een gesprek. En om kennis te maken met alle activiteiten die ’t Praethuys te bieden heeft.
Bellen?


Bel ons op telefoonnummer 072 511 36 44Email


Stel uw vraag via email info@praethuys.nl