Verwendag voor wie met kanker te maken heeft, een foto-impressie


 

De Verwendag is een jaarlijks terugkerend fenomeen bij ’t Praethuys, altijd rond Wereldkankerdag. Kanker zet je wereld op z’n kop en op Verwendag brengen de vrijwilligers van ‘t Praethuys de balans weer terug: met massages, schoonheidsbehandelingen, creatieve activiteiten, kleuradvies etc. Ook vrijdag 1 februari trotseerden vrijwilligers en gasten sneeuw en kou om de warmte van ’t Praethuys op te zoeken.

 

 

 

 

 

De massageruimte is deze dag ingericht op de zolder van Westerweg 50. Her en der staan comportabele (lig)stoelen waar de gasten, gehuld in comfortabele handdoeken, een ontspannende massage ondergaan. Zachte muziek en strategisch opgestelde kaarsjes zorgen voor extra sfeer.

 

 

 

 

 

De 85-jarige heer Warmer wacht in de huiskamer van ‘t Praethuys keurig tot het zijn beurt is voor de massagestoel. Hij vindt het een mooi initiatief: “Ik heb prostaatkanker en kom hier sinds kort voor de lotgenotengroep. Ik had het niet gedacht, ben nogal nuchter van aard, maar die bijeenkomsten doen me goed. Straks ben ik aan de beurt voor een stoelmassage, dat lijkt me erg fijn. Ondertussen word ik hier verwend.”

 

 

 

 

 

 

Mieke geeft voet-én hand- en nagelverzorging. Dat doet ze nu al sinds enige tijd voor een kleine bijdrage ook voor de gasten van ‘t Praethuys.  “Ik was al geruime tijd bekend met het werk van ‘t Praethuys en wilde na jaren in het bankwezen werkzaam te zijn geweest, nu wel eens bezig zijn met de warme kant van de samenleving. De verzorging van handen en voeten klinkt misschien wat triviaal als het om het leven met kanker gaat, maar blijkt toch een goede basis voor gesprekken en in ieder geval ontspanning!”