Foto-expositie Marja Ligterink: schrijven met licht

“Fotografie betekent ‘schrijven met licht’ en dat is wat ik probeer te doen”, aldus de kunstenaar van de nieuwe expositie in ’t Praethuys, Marja Ligterink. Haar foto’s zijn vanaf donderdag 20 september tijdens de openingsuren van ’t Praethuys voor iedereen toegankelijk.
Marja Ligterink vangt met haar foto’s iets van het licht, dat overal doorheen schijnt: “In dit licht blijkt het kleinste, het kwetsbaarste, een wonder van schoonheid”, aldus de fotografe. Meestal zoekt zij het in de natuur: “Dan blijkt het kleinste, het kwetsbaarste, een wonder van schoonheid.” Er zijn echter ook foto’s van mensen die in het licht lopen. Voorbeelden zijn opnames die in de Sagrada Familia in Barcelona zijn gemaakt.
Marja Ligterink is autodidact op het gebied van fotografie. In het dagelijks leven is zij verlies-en rouwbegeleider en maakt ook dan veel gebruik van haar foto’s om mensen te helpen dichter bij hun gevoel te komen.
’t Praethuys is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. In de huiskamer zijn ze zonder afspraak van harte welkom om hun zorgen te delen of gewoon even hun hart te luchten. ’t Praethuys is ook de basis van verschillende lotgenotengroepen die gelieerd zijn aan kanker. Zie voor meer info www.praethuys.nl .
Wat: Expositie ‘Gaan in Licht’ van foto’s van Marja Ligterink
Wanneer: Donderdag 20 september tot en met donderdag 29 november
Opening: Donderdag 20 september, vanaf 16.30 uur. U bent van harte welkom!