Expositie schilderijen Theo Leering

De expositieruimte van ’t Praethuys is vanaf 13 december ingericht met het prachtige werk van schilder Theo Leering. Belangstellenden zijn tijdens de opening, maar uiteraard ook daarna tijdens de openingsuren van ’t Praethuys van harte welkom.

De thema’s in het werk van Leering springen van de hak op de tak. Zoals hij binnen de muziek van verschillende genres houdt, geniet hij ook van de vele stromingen binnen de schilderkunst. Hij wisselt fantasierijke, absurdistische werken af met schilderijen waarin de lichtval en de schoonheid van de schaduw centraal staan. Binnen deze wisseling kun je wel duidelijk zijn stijl en kleurenpalet herkennen.

Houtskool

Aanvankelijk tekende Leering veel met potlood en houtskool, voornamelijk portretten. Na de middelbare school begon hij met olieverf te schilderen en kon hij zijn ideeën op een mooie en intense manier vorm geven.

“Bij ieder nieuw werk opent zich een wereld en betreed je een omgeving waarin je voor korte of langere tijd verdwijnt. In dat opzicht is schilderen een verslaving. Je werkt van partij naar partij en niet van 8 tot 17 uur. Je stopt pas als je tevreden bent anders loop je de rest van de dag met een vervelend gevoel rond”, aldus de kunstenaar.

Aan inspiratie heeft het nooit ontbroken: “Je hoeft in het dagelijks leven alleen maar je ogen open te doen. De natuur brengt zoveel schoonheid met zich mee dat je daar eindeloos uit kunt putten. En door te kijken naar het allerkleinste of ogenschijnlijk onbelangrijkste, kom je vaak op de mooiste ideeën.”

 

Wat:                                     Opening expositie schilderijen Theo Leering

Wanneer:                          13 december 2018 van 16.30 – 17.30 uur

Voor wie:                           iedere kunstliefhebber

Kosten:                               vrij entree