Dubbelexpositie in ’t Praethuys

’t Praethuys fungeert vanaf donderdag 13 juni wederom als galerie. Ditmaal voor schilder Doede Keuning en voor keramiste Irene Breeuwer. De expositie is zoals altijd toegankelijk voor iedere geïnteresseerde tijdens de openingsuren van ’t Praethuys.

Doede Keuning produceert op het moment vooral gouaches. Zijn werk is herkenbaar en kleurrijk in een geabstraheerde, figuratieve stijl. Landschappen, gefotografeerd tijdens vele reizen in zijn geliefde Italië en Zuid-Afrika zijn een voorname bron van inspiratie. De schilderijen, vanwege de kwetsbaarheid alle ingelijst achter glas, zijn volop in beweging en geven blijk van een tomeloze energie.

Irene Breeuwer haalt haar inspiratie vooral uit gevoelens, woorden en uitdrukkingen. Zo zorgt bijvoorbeeld de West-Friese uitdrukking ‘scharrel hebben’ voor schattige schapenparen met bijpassende gedichten. Want Breeuwer uit haar creativiteit behalve in klei ook in poezie. Liefde, verbondenheid en humor zijn kenmerkend voor haar werk.

Meer informatie over het werk van beide kunstenaars is te vinden op hun websites: http://www.doedekeuning.nl en www.kleifijn.nl.

De opening van de expositie is op donderdag 13 juni, 16.30 uur. ’t Praethuys is geopend van maandag tot en met donderdag, van 10.00 – 16.30 uur.