Accent op ‘Verlichting’ tijdens The Walk 2019

Iedere laatste vrijdag van oktober organiseert ‘t Praethuys, inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten ‘The Walk’: een heel bijzondere, intieme manifestatie waar jaarlijks zo’n 75 mensen op af komen. Dit jaar is dat op 25 oktober.

Iedereen die geraakt is door kanker (familie, vrienden, zichzelf) is welkom om die dag stil te staan bij de impact die kanker op het leven heeft. Elk jaar is er een thema. Dit jaar is dat ‘Verlichting’. Op het programma staan korte toespraken, een optreden van ons eigen Praethuyskoor en de traditionele ceremonie met rode rozen.

Om 13.45 worden alle belangstellenden verwacht in ’t Praethuys aan de Westerweg 50 in Alkmaar. Exact om 14.00 uur start een korte wandeling naar De Hout, waar op een open plek een bescheiden ceremonie wordt gehouden. Er zijn meerdere sprekers, waaronder: Leontien Kompier, burgemeester van Langedijk,  coördinator van ’t Praethuys Tanja Schipper, geestelijk verzorger van Esdegé Reigersdaal, Jacqueline Breed en vrijwilliger van ’t Praethuys Michèl Dölle. Alle sprekers worden afgewisseld met een muzikaal moment van het koor onder leiding van Pieter Ignatius.

De ceremonie wordt rond 15.00 uur afgesloten met een moment van stilte en het ‘rozenmoment’. Daarna wordt de terugtocht aangevangen naar ’t Praethuys, waar ruimte is voor koffie en/of thee.