4 februari 2018 Wereldkankwerdag

Kanker zet je wereld op z’n kop. Wat heb jij nodig?

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z’n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen en te behandelen. Daarnaast kun je op vele plekken terecht voor psychosociale ondersteuning en begeleiding. Op Wereldkankerdag slaan al deze organisaties de handen ineen om aandacht te vragen voor de impact van kanker.

Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker (gehad) of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar is. Wat heb jij nodig?

Op en rondom Wereldkankerdag kun je het volgende doen:

BEZOEK EEN EVENEMENT

VRAAG HET DE EXPERT

LAAT JE HOREN OP SOCIALE MEDIA

Help mee om de impact van kanker onder de aandacht te brengen door tussen 2 en 4 februari je profielfoto op sociale media op z’n kop te zetten. Laat de mensen om je heen weten wat jij nodig hebt om met de situatie om te gaan of vraag aan anderen wat zij nodig hebben. Hiervoor kun je de hashtag #wathebjijnodig of #wereldkankerdag gebruiken.